Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Novodobý Robinson Crusoe: Muž žije už 50 rokov sám na ostrove!

Brendon Grimshaw
Brendon Grimshaw (Zdroj: Daily Mail)

VICTORIA - Brit Brendon Grimshaw (86) žije na opustenom seychelskom ostrove už 50 rokov a jeho život pripomínajúci príbeh Robinsona Crusoa môže niektorým pripadať ako krásna rajská idyla. Je to však pravda?

Roku 1962 kúpil vtedy 36-ročný Angličan menší seychelský ostrov, ktorý má šírku približne 800 metrov. Zaplatil za neho 8000 libier, čo je dnes niečo okolo 9700 eur. Odvtedy tu spokojne žije a na to, že by sa presťahoval späť do civilizácie, nepomyslel ani na chvíľu. Prebúdza sa na šelest palmových stromov a príboj Indického oceánu na jeho maličkú pláž.

Brit trávi svoj ​​bežný deň starostlivosťou o korytnačky a vtáky, ktoré hovoria ostrovu Moyenne domov. Keď ostrov zakúpil, bol úplne pokrytý naplaveninami rias a zarastený tak, že kokosy z paliem nikdy nedopadali až na zem. Brendon však na svojom malom raji neúnavne pracoval, prežíval tropické búrky či nájazdy žralokov. Počas rokov zažil štátny prevrat na Seychelách, útok zločincov a dokonca vraj aj zbadal duchov.

"Jediný raz v živote som sa cítil naozaj sám. To som žil v Londýne. Tam som sa cítil naozaj mizerne, ale tu? Nikdy," stojí si za svojím dobrodruh, ktorý sa ale nepovažuje za samotára. Teší sa na návštevníkov, ktorí mu často robia spoločnosť, a ľutuje, že sa nikdy neoženil. Uznáva však, že nemohol žiadnu ženu žiadať, aby s ním na takom mieste žila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu