Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Obrovské znamienko zmenilo chlapca na korytnačku!

Didierovi úspešne odoperovali obrovské znamienko Zobraziť galériu (2)
Didierovi úspešne odoperovali obrovské znamienko (Zdroj: channel 4)

BOGOTA - Dieťa, ktoré kvôli obrovskému znamienku na jeho chrbte prezývali "korytnačí chlapec", má konečne dôvod na úsmev. Vďaka britskému chirurgovi, ktorý sa zadarmo podujal malého Kolumbijčana zbaviť ťažkého údelu, môže teraz opäť normálne žiť.

Didier Montalvo (6) trpel zriedkavým ochorením, ktoré mohlo prerásť až do rakoviny. Jeho matka však nemala na zákrok peniaze. Aby toho nebolo málo, poverčiví dedinčania vylúčili rodinu zo svojho spoločenstva, pretože sa obávali, že sa chlapca dotkli zlé sily. Nemohol tak chodiť ani do školy alebo byť pokrstený.

Keď sa plastický chirurg Neil Bulstrode dopočul o tejto nepríjemnej situácii, rozhodol sa, že Didierovi pomôže nezištne. Odletel do Bogoty, hlavného mesta Kolumbie, aby viedol tím lekárov, ktorý chlapcovi znamienko vyoperoval. Doktori potom museli ešte vykonať celý rad zložitých kožných štepov, a to v niekoľkých etapách.

"Didier bol najhorší prípad, aký som kedy videl. Znamienko zasiahlo tri štvrtiny jeho tela. Musel prejsť viacerými bolestivými operáciami ale mám pocit, že sa to vyplatilo. Je skvelé vidieť fotky, ako sa Didierovi darí teraz. Som naozaj rád, ako sa rany hoja," uviedol Brit pre Evening Standard.

Príčina vzniku ochorenia nie je známa. Odborníci sa zatiaľ iba domnievajú, že k zmene vo vývoji kožných buniek dochádza počas vývoja embrya a je vyvolané génovou mutáciou.

Obrovské znamienko zmenilo chlapca
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: channel 4)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu