Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Pustovník: Na ostrove žije nahý už 20 rokov!

Masafumi Nagasaki najradšej chodí v Adamovom rúchu
Masafumi Nagasaki najradšej chodí v Adamovom rúchu (Zdroj: reuters/dailymail)

SOTOBANARI - Oblečenie nosí iba vo výnimočných prípadoch a živí sa takmer výlučne ryžovými plackami. Japonec Masafumi Nagasaki (76) už dve desaťročia žije ako "stroskotanec" na opustenom ostrove, kde mu spoločnosť robí nehostinná príroda a otravný hmyz. Je to však pre neho najlepšie miesto pre smrť.

Hoci sa väčšina ľudí po odchode do dôchodku teší, ako si bude konečne užívať jeseň života, Masafumi dal tomuto pojmu nový rozmer. Začiatkom 90-tych rokov sa rozhodol vyčleniť zo spoločnosť a svoju základňu si zriadiť na malom ostrovčeku Sotobanari, ktorý sa nachádza v prefektúre Okinawa a je iba kilometer široký.

Nejde však o žiadny raj na zemi. Ostrov v tvare obličky obmývajú nebezpečné prúdy, preto je veľmi ťažké uloviť tu nejakú rybu, neexistuje zdroj pitnej vody, vanú tu silné tajfúny a o bodavý hmyz tiež nie je núdza. Muža to ale neodradilo.

Masafumi, ktorý si za desaťročia zvykol chodiť nahý, sa oblieka už iba raz týždenne kvôli ceste na neďaleký ostrov, kde si z malej sumičky, ktorou ho podporujú príbuzní, nakúpi vodu a ryžové placky. "Nerobím to, čo mi káže spločnosť, ale riadim sa pravidlami prírody. Tú nemôžete poraziť, takže sa jej musíte naučiť načúvať. To je to, čo som sa naučil, keď som sem prišiel," hovorí o nadobudnutej filozofii postarší Japonec, ktorý sa riadi presným harmonogramomom.

Od rána pracuje na pláži, pripravuje si jedlo, umýva a čistí svoj tábor, aby stihol všetko, kým zapadne slnko a začne poletovať dotieravý hmyz. Podľa jeho vlastných slov nejde o najdravší spôsob života, ale toto miesto s krásnou prírodou si už vybral pre svoju smrť.

Nahý na ostrove


 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu