Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Stroskotanec podal žalobu na loď, ktorá ho nezachránila!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PANAMA - Muž z Panamy podal žalobu v USA na americkú spoločnosť, ktorá zaisťuje výletné plavby. Jedno z jej plavidiel jemu a jeho dvom spoločníkom údajne neposkytlo pomoc, keď sa im pokazila loď a oni uviazli na mori. Obaja jeho spoločníci počas 28-dňového martýria zomreli.

 

Nešťastie sa stalo tento rok na jar, kedy sa trojica mladých mužov z panamského rybárskeho mesta Río Hato na pobreží Tichého oceánu vypravila na ryby. Na spiatočnej ceste ale ich lodi nefungoval motor a muži zostali na mori. Po 16 dňoch údajne zbadali blížiacu sa výletnú loď a ukazovali, že potrebujú pomoc. Loď vraj nezastavila.
 
Dvaja (16,31) z troch stroskotancov neskôr zomreli. Mladíka (18), ktorý na spoločnosť Princess Cruises Lines neskôr podal žalobu na floridskému súde kvôli údajnej nedbanlivosti, zachránili 22. marca neďaleko Galapág, viac ako 960 kilometrov od miesta, odkiaľ trojica 24. februára vyplávala.
 
Súčasťou žaloby je vraj svedectvo dvoch pasažierov z výletnej lode Star Princess, ktorí povedali, že videli poškodenú loď a že to oznámili zástupcovi plavebnej spoločnosti. Firma Princess Cruises ale uviedla, že kapitánovi lode nikto z pasažierov nepovedal, že na mori zbadal iné plavidlo. Podľa spoločnosti citovanej serverom BBC zrejme došlo "k zlyhaniu v komunikácie".
 
Preživší uviedol, že za život vďačí náhlej prietrži mračien, vďaka ktorej mohol doplniť zásoby pitnej vody. Obaja jeho druhovia údajne zomreli od smädu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu