Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vyháňač diabla: Bojujem so silami temna, kráľovstvo nebeské sa blíži!

(Zdroj: YouTube)

MADRID - Vyháňač diabla - slovné spojenie, ktoré už nesúvisí iba so stredovekom či béčkovými horormi. Jedným z nich je aj otec José Antonio Fortea, ktorý sa stal hlavnou postavou dokumentu zvaného Exorcista 21. storočia.

Vo filme Nóra Fredrika Horna Akselsena vyháňa tento španielsky kňaz démona z kolumbijskej ženy, ktorá je posadnutá od roku 1997. Uviedla, že je jej poslednou šancou na duchovné oslobodenie. "Viem, že otec Fortea je veľmi múdry človek, ktorý sa vyzná v demonológii a exorcizme. Viem, že s jeho pomocou môžem byť úplne oslobodená."

"Choď odo mňa preč, prekliaty kňaz," kričí žena na vyháňača. Otec Fortea potom vysvetľuje svoju prácu: "Vyháňanie je boj všetkých síl svetla proti všetkým silám démonov. Démon v človeku môže povolať ďalších démonov, aby mu pomohli. Rovnako tak vyháňač môže povolať svätých, anjelov. Je to bitka so zbraňami modlitby."

"Existuje malý počet vyháňačov a existuje malé množstvo zázrakov. Sme dôkazom, že nebeské kráľovstvo prichádza," hovorí otec Fortea, ktorý je jediným vyháňačom diabla, ktorý teraz pôsobí v Španielsku. Predtým ich však bolo viac.

Trailer k dokumentu

Exorcista

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu