Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Nebezpečný biliard: Tágo si vrazil až do mozgu, takmer zomrel!

Andy na biliard po nešťastnom incidente nezanevrel
Andy na biliard po nešťastnom incidente nezanevrel (Zdroj: allvoices.com)

LEEDS - Biliard je zdanlivo neškodný šport, pri ktorom sa dá maximálne pretrhnúť plátno na stole. Tridsaťjedenročný Brit Andy Parton má však inú skúsenosť. Počas jednej hry sa pošmykol a tágom si poranil oko. Po troch mesiacoch sa ukázalo, že má nielen roztrhnuté viečko, ale aj špičku biliardovej palice v mozgu.

Andy po incidente pri obľúbenej spoločenskej hre navštívil lekára. Ten predpoklada, že pacient má iba roztrhnuté viečko, zašil mu ho a poslal domov. Mladík však tri mesiace nemohol poriadne otvoriť oko, tak odbornú pomoc vyhľadal opäť.

Magnetická rezonancia odhalila zarážajúcu skutočnosť. Parton mal v mozgu časť špičky biliardového tága. Vyoperovanie malého telesa zabralo chirurgom desať hodín. Najprv museli odstrániť kus kosti nad okom, potom vybrali samotný úlomok a nakoniec pacientovi zrekonštruovali koreň nosa a obočia.

Podľa lekárov mohol Parton kvôli cudziemu telesu v mozgu kedykoľvek dostať záchvat alebo otravu. Operácia mu tak pravdepodobne zachránila život. "Bol to veľmi neobvyklý úraz s prípadnými vážnymi následkami. Operácia bola nevyhnutná. Sme radi, že pacient sa po chirurgickom zákroku plne zotavil," uviedol hovorca nemocnice v meste Leeds.

 "Viem, že mám veľké šťastie, že žijem. Nikdy som si nemyslel, že biliard je tak nebezpečná hra," povedal Andy.

Podobné nehody, kedy niekomu uviazne cudzie teleso v hlave, sú pomerne časté. Málokedy však takto zranený človek môže prežiť bez operácie. Jednému ruskému inžinierovi sa to ale podarilo, s guľkou v hlave žije už viac ako 80 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu