Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Farára (36) vyhodili: Dôvodom bola hotelová noc s 85-ročnou ženou!

Zihlmann slúži omšu Zobraziť galériu (2)
Zihlmann slúži omšu (Zdroj: blikk.ch)

BERN - Istý švajčiarsky farár doplatil na to, že chcel stráviť noc s 85-ročnou dámou. Hoci žiadne intímnosti by medzi nimi neprebehli, tamojšia katolícka obec ho za to odsúdila a dokonca vylúčila.

Duchovný z miestnej rímskokatolíckej farnosti bol až donedávna u svojich kolegov veľmi obľúbený. To sa ale zmenilo. Môže za to neškodný výlet do francúzskeho Burgundska so svojimi priateľmi z cirkevného spoločenstva.

Urs Zihlman totiž v príslušnom hoteli takmer prespal v dvojposteľovej izbe spolu s farníčkou, s ktorou občas zvykol tráviť voľný čas. Odôvodnil to tým, že "by bolo ťažké nájsť toľko jednolôžkových izieb pre toľkých ľudí".

To ale nemal robiť. Keď sa o tom dozvedela cirkevná rada, musel izbu hneď "prebúkovať" na jednolôžkovú. Nakoniec spal teda sám. Cirkevným predstaviteľom aj tento nevinný úmysel ale stačil na to, aby ho zo spoločenstva vyrazili. Okrem toho sa po dedine začali šíriť klebety, že Urs si bol so starou paňou bližší, ako by sa na človeka oddaného Bohu patrilo.

"Rezervácia dvojlôžkovej izby bola naozaj nevhodná. Možné porušenie celibátu však nebolo dôvodom jeho vyhodenia. Nezhodli sme sa v kľúčových bodoch," uviedol manažér cirkevného koncilu Emil Gschwend.

Zihlmann priznal, že sa s vdovou stretával pomerne často. "Teraz vidím, že som bol asi trochu naivný, ale sex som s ňou naozaj nikdy nemal. Išlo čisto o priateľstvo." Na jeho stranu sa postavili aj obyvatelia obce, ktorí zorganizovali petíciu za jeho opätovné prijatie do spoločenstva. "Bohužiaľ sa táto snaha nestretla s porozumením druhej strany. Budem si teda musieť nájsť inú prácu," dodal nešťastný Urs.

Zaujímavosťou je, že Zihlmann si medzičasom zmenil svoj stav na Facebooku z "Je to komplikované" na "Slobodný" s dodatkom "Som naďalej kňazom".

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu