Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Odvážny boj: Vo väzení plnom mužov sa prezliekal za ženu!

Cassie sa kedysi volala William
Cassie sa kedysi volala William (Zdroj: The Sun)

LONDÝN - Prvý škótsky väzeň-transsexuál sa rozhodol prehovoriť o boji za svoje práve ženy v čisto mužskom prostredí nápravno-výchovného zariadenia. William Wallace (36), ktorý sa premenoval na Cassie, bol nútený skrývať svoju zmenu pohlavia po tom, čo skončil za mrežami pre drogové delikty.

"Byť zavretá so samými mužmi bolo znepokojujúce a sprchovanie nepríjemné. Zvykla som čakať až do hlbokej noci, takže nikto nevedel, že si holím nohy," hovorí dnes už Cassie z Glasgowa o svojich životných peripetiách.

V tajnosti však nedržala iba depilovanie končatín, ale aj svoje prezliekanie sa za ženu. Z posteľnej bielizne si vyrobila top a krátku sukňu, a keď sa v noci dvere jej cely zatvorili, vzala si oblečenie na seba. "Párkrát som v nich zaspala a ráno som sa musela skryť pod prikrývku, aby ma stráže nevideli," objasňuje Cassie, ktorej právnici argumentovali porušovaním ľudských práv.

Na konci päťročného trestu jej povolili domáce návštevy a v januári minulého roka sa prvýkrát vrátila do väzenia oblečená ako žena. Na slobodu sa dostala v júni a o svojom boji momentálne píše knihu. "Chcem dať na známosť, že nie sme šialení, sme len ľudia," dodáva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu