Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Svetový unikát: V Indii žije klan bielokožcov, vraj prinášajú bohatstvo

Rodinná fotografia Zobraziť galériu (3)
Rodinná fotografia (Zdroj: inagist.com)

DILLÍ - Indický pár Roseturai Pullan (50) a jeho žena Mani (45) vychovávajú šesť detí. Vďaka nezvyčajnej farbe kože pútajú už dlhé roky pozornosť turistov i miestnych obyvateľov. Reakcie na rodinu sú pritom rôznorodé a často plné predsudkov.

Pullanovci sú svetový unikát. Rodičia aj ich deti sú totiž albíni (genetická kožná porucha prejavujúca sa nedostatkom pigmentu, pozn. red.). Všetci majú bledú pokožku a vlasy a zle vidia.

"Volajú nás "Angličania". Mnohí stále neveria, že sme Indovia, pretože sme bieli ako stena," povedal Roseturai. Mani si zobral v roku 1983 na žiadosť svojich rodičov. V jeho rodnej krajine totiž panuje presvedčenie, že albíni prinášajú šťastie a bohatstvo.

Túto poveru sa im ale nepodarilo naplniť. "Máme veľmi ťažký život. Ja predávam vajcia a manželka sa stará o deti. Niektorí ľudia si myslia, že sme chorí a správajú sa k nám ako k vyvrheľom," dopĺňa hlava rodiny.

Mani po tom, ako porodila prvé dieťa, chcela dokonca podstúpiť hysterektómiu. Keď ju však zbadal lekár v nemocnici, tak sa preľakol, že odmietol zákrok vykonať. Žena mu je teraz za to vďačná a svojich potomkov vníma ako "dar od Boha".

Mnohopočetnú rodinu už pravdepodobne čoskoro čaká zápis do Guinessovej knihy rekordov ako najpočetnejšiu rodinu albínov na svete. Roseturai sa teší, že im to prinesie celosvetové uznanie. "Chcem, aby všetci vedeli, že napriek všetkému sme šťastní," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu