Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V detstve šikanovaná, teraz milovaná: Černoška s bielou pleťou dobýja svet!

Refilwe je hviezdou predvádzacích mól Zobraziť galériu (2)
Refilwe je hviezdou predvádzacích mól (Zdroj: internet)

LONDÝN - Je černoška aj nie je černoška. Refilwe Modisellová akoby sa narodila dvom matkám, má totiž črty viacerých rás. A vďaka tomu sa stáva hviezdou číslo jedna medzi módnymi návrhármi, hoci doma ju niektorí ľudia ešte stále považujú za čudáčku.

Mladá žena, ktorá pochádza z Južnej Afriky, by si nikdy nepomyslela, že sa o ňu módni tvorcovia budú niekedy tak biť. "Nikdy by mi ani nenapadlo, že budem takou žiadanou," prezradila. Je to ale prirodzené, pretože v módnom priemysle všetko, čo je iné a netypické, vedia náležite oceniť.

Ešte donedávna to však bolo presne naopak. O krásku s blond vlasmi a modrými očami nemal záujem takmer nikto. Potom sa ale čosi prelomilo a ona podpísala kontrakt s uznávanou modelingovou agentúrou. Okrem toho z nej bude aj herečka; už čoskoro si zahrá v romantickej komédii.

V detstve šikanovaná, teraz
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: internet)

Hoci je Refilwe vo svete úspešnou modelkou, v rodnej Afrike je jej nezvyčajný "look" skôr na príťaž.. Albínov tam totiž v láske nemajú a dávajú im to aj riadne pocítiť. "Keď som bola malá, spolužiaci i neznámi ľudia na ulici sa mi neustále posmievali," spomína na nie príliš pekné detstvo.

Odvtedy sa ale veľa zmenilo. Refilwe si teraz verí omnoho viac a dúfa, že jej sláva inšpiruje druhých a taktiež pomôže v boji proti predsudkom. "Pre ľudí by nemala byť podstatná farba pleti, ale to, čo je vo vnútri človeka," povedala tvár známej africkej značky pre BBC.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu