Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Dávajte pozor, čo vaše deti sledujú na internete

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Keďže nie je možné mať deti na internete neustále pod dohľadom, je potrebné ich postupne naučiť zásadám internetovej bezpečnosti, aby dokázali internet používať bezpečne a zodpovedne aj vtedy, keď budú bez dohľadu dospelého. Peter Fecko, mediálny zástupca Google Slovensko, radí, ako postupovať.

"Nastavte zabezpečenie vlastných webových stránok vo vašom domácom počítači. Množstvo stránok zobrazujúcich obsah vytvorený používateľmi, vrátane služieb ako YouTube, Blogger či sociálnych sietí, má k dispozícii funkcie, ktorými môže používateľ rozhodovať o tom, kto si bude môcť prehliadať osobné blogy, videá a profily. Používanie týchto funkcií je obzvlášť dôležité, pokiaľ vy alebo vaše deti zdieľajú na internete citlivé súkromné informácie, ako sú napríklad mená, adresy či telefónne čísla," hovorí Fecko.
      
Dobré je tiež naučiť deti označovať nevhodný obsah a porušovanie pravidiel na internete. Väčšina najobľúbenejších stránok je v súčasnosti vybavená jednoduchými nástrojmi, ktoré používateľom umožňujú označiť nevhodný obsah, ktorý na stránku umiestnil niekto iný. Je dôležité, aby aj deti vedeli, ako takýto obsah označiť, pokiaľ by sa s ním náhodou stretli. Preto deťom treba ukázať, ako napríklad na video serveri YouTube – alebo na inej stránke, kde môžu používatelia nahrávať svoj vlastný obsah – označovať príspevky, ktoré sú nevhodné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu