Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Muž sa 30 rokov živí zvieratami zabitými pri ceste!

Postačí aj jazvec Zobraziť galériu (2)
Postačí aj jazvec (Zdroj: hotspot media)

LONDÝN/BRATISLAVA - Preparátor Jonathan McGowan (44) z anglického Dorsetu žije posledných 30 rokov na netradičnej diéte. Aby sa vyhol nákupu nekvalitného mäsa zo supermarketu, zbiera zabité zvieratá, ktoré nájde pri ceste či v lese.

McGowan prvýkrát ochutnal zmiju, keď mal 14 rokov. Podľa jeho slov to nebol práve najgurmánskejší pokrm, ale vzbudilo to jeho zvedavosť a premýšľal, čo iné by mohol vyskúšať.

Potom, čo odišiel z vysokej školy, žil sám a peňazí nemal práve na rozdávanie. Pre svoje neľahkú životnú situáciu a aby ušetril nejaké peniaze na účty, vrátil sa späť k svojej predchádzajúcej skúsenosti.

Už od mladosti sa zaujímal o prírodu, poľnohospodárstvo či poľovníctvo, a tak vedel, kde v okolí sú bažantie teritória a kde sa pri ceste zvyčajne nachádzajú zrazené zvieratá. Ich mäsom sa živil iba vtedy, ak bolo čerstvé a bio, narozdiel od toho, ktoré mu ponúkali v supermarketoch. "Takže som nikdy nevidel problém s varením a konzumáciou," dodal McGowan.

Od tých čias sa na jeho jedálničku vyskytli aj myši, krtkovia, ježkovia, holuby, vrany či čajky. Žiadne z nich však nikdy neusmrtil vlastnými rukami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu