Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Spoveď lenivej kravy: VIDEO otvára oči zneužívateľom dávok!

Smutná Doreen vyzerá veľmi dojemne
Smutná Doreen vyzerá veľmi dojemne (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Výkon neznámej britskej herečky Gill Jordanovej (43) slávi úspech vo všetkých krajinách, kde si ľudia radi doberajú svojich nepracujúcich spoluobčanov, ktorí zneužívajú sociálny systém. Žena sa v klipe satiricky priznáva, že jej lekári diagnostikovali syndróm lenivej kravy.

Parodické video útočí na britských občanov, ktorí žijú len zo sociálnych dávok a nemajú najmenší záujem pracovať. Herečka zahrala fiktívnu matku dvoch detí Doreen, ktorá sa zveruje so svojím "dojemným" príbehom. Uvádza, že je závislá na podpore, ale zároveň sa sťažuje na únavu plynúcu z neustáleho otvárania obálok so šekmi s podporou.

Doreen lamentuje nad tým, ako ťažko sa hľadá práca, keď niekto trpí syndrómom lenivej kravy tak ako ona. Ten sa musí vraj liečiť pravidelnými dávkami heroínu a kokaínu.

Názory na satirické video sa však výrazne líšia. Kým niektorí sa na ňom dobre bavia, iní poukazujú na vážnosť celej problematiky. Upozorňujú na to, že by sa mal problém riešiť a nie banalizovať podobnými humornými skečmi.

Satira o dávkach

 

"Prvýkrát som si uvedomila, že mám problém, keď som mala asi dvadsať. Zašla som preto za lekármi a myslím, že to spoznali hneď na začiatku. Poslali ma k špecialistovi. Ten mi urobil kopec testov a povedal, nikdy nezabudnem na jeho slová. Povedal, že je isté, že mám syndróm lenivej kravy. Moja matka ho mala tiež a je veľká pravdepodobnosť, že som ho preniesla aj na svoje deti, pretože je to genetické," znie urývok z videa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu