Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Šialené plastiky vo svete: Ženy si transplantujú chlpy v ohanbí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky.sk)

PRAHA - Ideál krásy sa v rôznych kútoch sveta diametrálne odlišuje. Kým niekde chcú zväčšiť zadok, inde si dávajú predĺžiť nosy a dokonca aj zahustiť porast "tam dole"!

Trend umelej krásy je na vzostupe po celom svete a nič na tom nezmenil ani škandál okolo nekvalitných silikónových implantátov. V minulom roku vzrástli tržby za plastické operácie o 10,1 percenta. Nemecký Bild uvádza, že za rôzne chirurgické skrášľovacie úkony boli ľudia na celom svete ochotní zaplatiť dohromady 3,2 až 3,8 miliardy eur. Tento rok sa očakáva ďalší nárast o 11%.

Skrášľovanie pomocou šikovných rúk plastických chirurgov však v Európe nedosahuje ani zďaleka taký rozmer ako v Ázii, Severnej a Latinskej Amerike. Tu je úprava plastickým chirurgom prestížnou záležitosťou a kto len trochu môže, nenechá si ujsť možnosť zvýšiť svoj spoločenský status plastickou operáciou. Ideály krásy sú však odlišné.

Kórea: Husté chlpy a dlhé nosy

Čo sa v Európe považuje za atraktívne, nad tým Kórejci ohŕňajú nos. Tí majú totiž záľubu v bujnom ochlpení ohanbia a tak v snahe dosiahnuť dokonalosť neváhajú dať si transplantovať vlasy zhora nadol. Najžiadanejšiou úpravou je však v Kórei úprava nosa. Tunajší plastickí chirurgovia najčastejšie zužujú a predlžujú široké krátke nošteky Kórejcom a Kórejkám tak, aby sa čo najviac podobali tým európskym.

Brazília: Jeden zadok J. Lo prosím 

Okrem zväčšovania prsníkov si Brazílčanky vášnivo rady nechávajú zväčšovať zadky. V žiadnej inej krajine sa nevkladá toľko implantátov do sedacej časti ako práve tu. Okrúhle, pevné a dobre tvarované pozadie je snom každej ženy a hoci operácie a hlavne rekonvalescencie patrí k tým nepríjemnejším, Juhoameričanky si dávajú svoje zadky zväčšovať vo veľkom.

Hit Ázia: Očné viečka

Očné viečka Ázijcov sa od zvyšku sveta výrazne líšia. Ich horné viečko ako keby nemalo pohyblivú časť a práve to im vadí najviac. "Západné" viečka sú tu ideálom krásy, podobne ako úzke nosy a tak plastickí chirurgovia odstraňujú prebytočnú kožu a tuk a prišívajú jemnú pokožku viečok tak, aby vzniklo "dvojité viečko".

Japonsko: Zväčšenie aspoň na chvíľu

Silikónové implantáty Japonky príliš nelákajú, radšej si dajú do pŕs vstreknúť špeciálne upravenú kyselinu hyalurónovú. Košíčky väčšie o jednu veľkosť môžu nosiť rok až dva, kým sa látka nevstrebe. Aj japonskí muži majú radi zväčšovanie a rozširovanie. Kolagénové injekcie si dávajú pichať proti vráskam, ale aj priamo do penisu. Skrátka, v Japonsku sú vďaka vylepšeniam spokojné ženy, muži a najviac plastickí chirurgovia.

Irán: Najkrajšie nošteky

Nikde na svete sa neoperuje toľko nosov ako v Iráne. Až 80% úprav nosa si dávajú urobiť ženy a je to pochopiteľné. Lákať na krásny dekolt je v tejto krajine nemysliteľné a tak Iránčankam zostáva len ich tvár. Pery majú väčšinou plné od prírody a výrazné oči tiež, preto im k dokonalosti chýba už len vylepšený nos.

Libanon: Nové tváre a nevinnosť

V Libanone si nechávajú svoju tvár skrášľovať v prevažnej miere muži. Dokonca sa predpokladá, že muži bez úpravy nosa sú v Bejrúte už v menšine, najmä čo sa týka mladšej generácie. Ordináciam plastických chirurgov sa však nevyhýbajú ani tí starší a radi sa nechajú aj niekoľkokrát omladiť. Ženy to zase berú z opačného konca. Keďže je pre moslimov dôležité, aby nevesta bola ešte panna, mnoho mladých žien si pred svadbou ľahne pod nôž, aby im vrátil stratený venček.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu