Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Má vyrysované svaly a na bruchu tehličky: Okolo tyče sa zvŕta vojak!

Kungovi to okolo tyče ide naozaj dobre
Kungovi to okolo tyče ide naozaj dobre (Zdroj: news.bbcimg.co.uk)

PEKING - Kung I-Fej nie je typický príslušník čínskej armády. Kariéru v ozbrojených silách totiž vymenil za tanec pri tyči a praje si, aby bol tento druh zdokonaľovania fyzickej kondície uznávaný ako umenie.

Mladík trénuje v najväčšom čínskom reťazci výcvikových stredísk tanca pri tyči. Na hodinách výrazne vyčnieva, keď že je vo svojej skupine jediným mužom. "Mám 24 rokov a tanec milujem už od detstva," hovorí Kung. "Ale na to, aby by som bral hodiny, som nemohol ani pomyslieť. Začal som s tým až ako dospelý."

Kung kedysi viedol diametrálne odlišný život. Ako osemnásťročný vstúpil do armády a zúčastňoval sa napríklad záchrany rukojemníkov, ktorá mu vyniesla povýšenie. Jeho rozhodnutie odísť z bojového poľa a venovať sa tancu mnohých šokovalo, ale jeho rodina ho prekvapivo podporila.

Vojenský výcvik sa mu však pri zvŕtaní sa okolo tyče rozhodne hodí, pretože tréning je nesmierne náročný a vyžaduje disciplínu. Mladý Číňan za lekcie zaplatil takmer 12 000 jüanov (asi 1500 eur). "Páči sa mi, ako sa mi vďaka tancu pri tyči vyrysovali svaly a zlepšil cit pre rytmus," pochvaľuje si.

Svoje novozískané zručnosti chce šíriť ďalej a stať sa certifikovaným trénerom. Kung si však uvedomuje, že kariéru si tým asi nevybuduje, keďže v Číne tanec okolo tyče ešte stále vnímajú len ako erotický program pre vhodný iba pre pochybné podniky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu