Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tréning smrti: Vojaci si podávajú granát sekundu pred výbuchom!

Medzi životom a smrťou je iba tenká hranica
Medzi životom a smrťou je iba tenká hranica (Zdroj: YouTube)

HONGKONG - Vojenský výcvik v niektorých krajinách pripomína skôr ostrý boj ako tréning. Napríklad členovia armády Čínskej ľudovej republiky pri niektorých cvičeniach hazardujú so svojimi životmi a ako je vidieť na oficiálnom videu, prehadzujú si odistený granát.

Pri príležitosti návštevy najvyššieho predstaviteľa Hongkongu Donalda Tsanga vojaci ukážkovo predvádzali, čo všetko zvládnu. Zábery natočené minulý mesiac na hongkongskej základni pôsobia neuveriteľne.

Skupinka šiestich vojakov stojí v kruhu okolo vykopanej jamy a prehadzuje si odistený granát, kým ho jeden z nich neodhodí. Vojaci potom úplne synchrónne padnú k zemi do bezpečnej pozície.

Je vidieť, ako každý z vojakov granát chytil oboma rukami a ešte ho ľahko natočil, aby ho mohol odovzdať ďalšiemu. Posledný z nich sa musel uistiť, že granát skutočne skončí na správnom mieste, aby nezranil všetkých naokolo.

"Drsné" cvičenia bolo vyvinuté k posilneniu psychiky. Podľa jedného z vojakov majú tieto takmer nemožné úlohy podporiť bojovú náladu. Vojaci, ktorých priemerný vek je 22 rokov, tak musia okrem iného nosiť ťažké polená, preskakovať cez horiace obruče alebo neomylne strieľať z najrôznejších zbraní na veľké vzdialenosti.

"Som veľmi potešený pohľadom na veľmi odvážnych, dobre trénovaných a disciplinovaných vojakov, rovnako ako na moderné zbrane a vojenské vybavenie. Je zrejmé, že štát môže prevziať zodpovednosť za obranu Hongkongu, som o tom presvedčený," povedal po prehliadke Tsang.

Tréning čínskych vojakov

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu