Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Šokujúce VIDEO: Obnaženého synčeka (4) nútili behať v -13 °C!

Chlapček mrzol v chladnom počasí iba v slipoch
Chlapček mrzol v chladnom počasí iba v slipoch (Zdroj: chinadaily.com.cn)

PEKING - Búrlivú diskusiu na internete vyvolalo amatérske video, na ktorom je zachytený plačúci štvorročný čínsky chlapec, ktorého rodičia nútia behať vyzlečeného v snehovej búrke. Otec dieťaťa sa ale označuje za "nový typ čínskeho rodičia" a tvrdí, že týmto spôsobom posilňuje charakter a zdravie svojho potomka.

Incident sa odohral pri návšteve spomínanej rodiny v New Yorku počas osláv lunárneho Nového roka. Chlapca, oblečeného len do slipov a obutého do športových topánok, nútil jeho 44-ročný otec Che Lie-šeng utekať po zasneženom chodníku údajne v mínus 13 stupňoch Celzia a potom si ešte do snehu ľahnúť.

Scénu si muž nahrával na kameru a video, ktoré potom sám vyvesil na internet "ako novoročný darček" pre priateľov, má už desaťtisíce zhliadnutí. Che uviedol, že jeho syn Che I-te sa narodil predčasne a lekári u neho diagnostikovali mozgovú obrnu, takže mal obavu o jeho intelektuálny vývoj.

Aby bol chlapec rovnako zdravý ako ostatné deti, vytvoril pre neho jeho otec "tréningový program", ktorý musí prísne dodržiavať. Súčasťou výcviku je plávanie, pešia turistika či beh.

Che vyhlásil, že si je istý svojím štýlom výchovy, pretože vyštudoval pedagogiku na univerzite a sedem rokov pracoval ako učiteľ, než sa stal podnikateľom v meste Nanking v provincii Ťiang-su. Jeho syn vraj už teraz dosahuje v IQ testoch vynikajúce výsledky.

Muž nazýva sám seba "orlím otcom", ktorý má byť akousi obdobou čínskych "tigrích matiek". Pojem "tigria matka" dostala do povedomia svetovej verejnosti americká univerzitná učiteľka čínskeho pôvodu Amy Chuaová, ktorá vo svojom bestselleri Bojová pieseň tigrej matky (Battle Hymn of the Tiger Mother) opísala zo západného pohľadu prehnane prísnu výchovu svojich dvoch dcér a pokúsila sa vysvetliť kúzlo úspechu čínskych matiek, ktorým sa darí vychovávať úspešných vedcov či hudobných virtuózov.

Cheove názory sa ale u mnohých kritikov nestretli s pochopením. "Od tigrej matky po orlieho otca, rodičia vždy tvrdia, že robia všetko pre dobro svojich detí. Ale z môjho pohľadu ich nútia, aby sa stali úspešnými, a oni mohli ich prostredníctvom poznať, ako chutí moc," napísala Lu Čchinová, ktorá pracuje pre Chinese Teenagers News.

Video nie je vhodné pre maloletých divákov a osoby s citlivou povahou

Beh v snehu


Tiež by vás mohlo zaujať:
Pozor na telesné tresty: Môžu deťom znížiť IQ či zapríčiniť depresie


 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu