Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Karneval rúca predsudky: Dav "roztrsá" táto 104-kilová polonahá žena!

Vania so svojou postavou rozhodne nepatrí medzi typické tanečnice samby
Vania so svojou postavou rozhodne nepatrí medzi typické tanečnice samby (Zdroj: odia.ig.com.br)

RIO DE JANEIRO - Tanečnicu s proporciami, ktoré sa vymykajú bežným mieram krásavíc na slávnom brazílskom karnevale, si ako svoju predstaviteľku vybrala prestížna brazílska škola samby. Volá sa Vania Florová (27), žije v chudobnej štvrti na severe Ria de Janeiro a váži 104 kilogramov. Dokázala však zožať najväčší aplauz na súťaži samby, ktorú škola Salgueiro nedávno usporiadala.

"Radosťou a spôsobom tanca všetkých strhla. To je niečo, čo u nás v škole chceme, šťastných ľudí!" povedala podľa agentúry AFP šéfka školy Regina Celiová, ktorá tiež Florovú pozvala, aby sa zúčastnila prehliadky školy na známom Sambodrome. Vania sa tu objaví po boku známych festivalových krásavíc, ktoré už novej kolegyni zložili hold.

"Je to karneval ľudí a pre ľudí! Dôležité je vedieť tancovať sambu, a to predviedla pekne," povedala jedna z karnevalových dív Adriana Bombom (Pralinka). Ďalšia z nich Valesca Popozuda, ktorej priezvisko odkazuje na "veľké pozadie", sa nechala počuť, že Florová sa stane dokonca "tvárou karnevalu".

Svetoznámy karneval každoročne oficiálne začína odovzdaním kľúčov od Ria de Janeiro kráľovi karnevalového veselia Momovi. Vlani sa tejto úlohy deviatym rokom po sebe podľa AFP ujal Alex de Oliveira Silva, ktorý sám teraz neváži viac ako 90 kilogramov. Desiatky kilogramov však už musel schudnúť potom, čo sa starosta Ria postavil do čela kampane proti obezite s tým, že obtlstlý kráľ Momo by rozjasaným tanečníkom dával zlý príklad.

Škola Salgueiro chce svoju novú "múzu" oficiálne predstaviť v sobotu. Florovú do tej doby čaká séria masáží a lymfodrenáží.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu