Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Mexický veštec tvrdí: Apokalypsa v roku 2012 je obrovská lož!

Antonio Vazquez verí, že žiadna apokalypsa nehrozí
Antonio Vazquez verí, že žiadna apokalypsa nehrozí (Zdroj: Yuri Cortez)

MEXICO CITY - Muž, ktorý sa v Južnej Amerike preslávil svojimi proroctvami, si tentokrát zobral na paškál asi najprepieranejšiu teóriu o konci sveta. Podľa mexického veštca Antonia Vazqueza je tvrdenie, že Mayovia predpovedali apokalypsu na rok 2012, jedna "veľká tučná lož".

Vazquez, ktorý okrem iného predpovedal ​​smrť Britney Spears a inváziu do Sýrie, sa nedávno vyjadril, že Mayovia vôbec nemali v úmysle naznačovať nejaký koniec sveta. Prikláňa sa na stranu mexického archeologického inštútu, podľa ktorého skončí iba jeden cyklus a bude nahradený druhým.

Konšpirační teoretici si posledný trinásty cyklus tzv. Dlhého počtu, zaznamenaný na mayskom kalendári, vyložili ako dátum, kedy príde apokalypsa. Tento predpoklad však Vazquez označil za poriadny nezmysel.

Vzhľadom na to, že starí Mayovia vnímali plynutie času cyklicky, teda ako pravidelné opakovanie určitých periód, mal by sa po naplnení 13. baktunu (ktorý začal 11. augusta 3114 pred n.l.) kalendár pretočiť opäť na začiatok. Podľa prevedenia mayského datovania do gregoriánskeho kalendára by k tomu malo dôjsť v deň zimného slnovratu, 21. decembra 2012.

Vazquez, ktorý sa 25 rokov venuje vešteniu z tarotových kariet a astrológii, popri tomto vyhlásení odhalil aj niektoré vlastné exotické predpovede. Podľa neho čarodejníci spôsobili vlnu prípadov ochorenia rakoviny medzi vodcami Južnej Ameriky. Ich obeťami sa stali napríklad argentínska prezidentka Cristina Fernándezová (nedávno sa ukázalo, že neišlo o rakovinu) či venezuelský prezident Hugo Chávez.

Rakovinu majú tento rok diagnostikovať aj u ďalších dvoch latinskoamerických vodcov, pričom Chávez v nasledujúcich 12 mesiacoch prekoná "ťažkú recidívu". Vešteckým schopnostiam Mexičana neunikol ani americký prezident Barack Obama, ktorý má prehrať voľby. Sýria sa má stať terčom invázie, ale nevedno ktorá krajina na ňu zaútočí.

Ak sa však tieto predpovede naplnia rovnako ako smrť Britney Spears v roku 2008, tak sa spomínané osoby naozaj nemajú čoho obávať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu