Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Je to možné? Dvojičky sa narodili v rovnaký deň, ale 2 roky po sebe!

Hazel so svojimi ratolesťami Zobraziť galériu (3)
Hazel so svojimi ratolesťami (Zdroj: rtv.net)

DUMFRIES - Pre dvojčatá je typické to, že sa spravidla rodia v rozmedzí niekoľkých minút, nanajvýš hodín. Lexi a Ruaridh Dalgleishovcov zo Škótska však delia dva roky. Narodeniny síce oslavujú v rovnaký deň, Lexi však nedávno mala na torte štyri sviečky a jej brat iba dve.

Hoci boli obe deti splodené z rovnakej várky embryí, napriek všetkým očakávaniam prišli na svet presne dva roky po sebe. Dvadsaťdeväťročná Hazel prešla liečbou neplodnosti, a tak sa jej ako prvá 27. decembra 2007 narodila Lexi. Zvyšok embryí potom zmrazený do tej doby, než sa žena a jej manžel Barry rozhodli pre ďalšieho potomka.

Hoci bola pravdepodobnosť minimálna, Ruaridh sa narodil presne dva roky po svojej sestre, teda 27. decembra 2009. Akoby toho nebolo dosť, na rovnaký deň pripadá v rodine ešte ďalšie výročie. Svoje 58. narodeniny totiž oslávila aj babička dvojčiat, Joyce.

Za touto až neskutočnou zhodou nestálo žiadne plánovanie. Obe deti sa totiž narodili v predstihu. Lexi prišla na svet cisárskym rezom a vážila necelý kilogram. O dva roky neskôr sa narodil jej braček, taktiež predčasne.

Je to možné? Dvojičky
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: rtv.net)

"Nemohli sme tomu uveriť, keď mi na dcérine narodeniny praskla voda. Došlo nám, že sa Ruaridh chystá na svet v rovnaký deň. Medzi našimi deťmi je silné puto," povedala Hazel.

"Pravdepodobnosť, že sa bábätká takto narodia v rovnaký deň, musí byť milióny ku jednej," uviedol Philip Lowe, špecialista na liečbu neplodnosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu