Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nový rok v pôrodniciach: V Žiline rodili hneď po polnoci, dvojičky v Bratislave

Mama Mária s dcérkou Henrietou v Košiciach
Mama Mária s dcérkou Henrietou v Košiciach

BRATISLAVA - Prvými novými obyvateľmi Bratislavy v roku 2012 sú dvojičky Alex a Amélia. Informovala o tom hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave Danica Lehocká. Na svet prišli sedemnásť minút po tretej hodine ráno.

Trenčín

V Trenčianskej Fakultnej nemocnici (FN) prišlo prvé dieťa tohto roka na svet hodinu aj 38 minút po polnoci: narodilo sa matke zo Zemianskeho Podhradia v okrese Nové Mesto nad Váhom.

Pôrodná asistentka Jana Hračková z pôrodníckeho oddelenia FN v Trenčíne informovala. že prvým tohtoročným novorodencom bol v trenčianskej nemocnici chlapček Samko, ktorý mal pri narodení hmotnosť 3420 gramov a meral 51 centimetrov.

V nemocniciach v Ilave a Považskej Bystrici sa v novom roku zatiaľ nenarodil nikto; podľa zdravotníckeho personálu považskobystrickej nemocnice prišiel nový človiečik na svet 20 minút pred polnocou.

Košice

Prvým Košičanom narodeným v roku 2012 je Marek, ktorý prišiel na svet po 3.40 h. Narodil sa matke z Bencúrovej ulice.

"Váži 2320 g a meria 44 cm," informovala dnes TASR hovorkyňa košickej Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP). Chlapček leží na I. gynekologicko-pôrodníckej klinike na Tr. SNP, kde mu dnes primátor Košíc Richard Raši odovzdá dar.

Prvé dievča, ktoré prišlo dnes na svet v Košiciach na tej istej klinike sa volá Henrieta Gáborová. Na svet prišlo pol hodinu po polnoci. Rodičia nie sú Košičania, bývajú v okolí. Hovorkyňa UNLP uviedla, že dievčatko váži 1970 g a meria 43 cm.

"Mama Mária sa narodila v roku 1989, býva v Kecerovciach, ide o jej druhé dieťa. Prvé má takisto dievčatko," spresnila Oravcová.

Žilina

Prvým dieťaťom, ktoré sa v tomto roku narodilo v Žilinskom samosprávnom kraji, je Kysučanka. Narodila sa len niekoľko sekúnd po príchode nového roku v žilinskej nemocnici.

Lekárka z pôrodníckeho oddelenia žilinskej nemocnice Monika Bátorová informovala, že niekoľko sekúnd po polnoci sa matke z Kysuckého Nového Mesta narodila dcéra s hmotnosťou 3940 gramov a dĺžkou 52 centimetrov.

"Pôrod bol bezproblémový, mamička bola druhorodička, takže vedela čo robiť," doplnila Bátorová.

V Univerzitnej nemocnici v Martine čakali na prvý tohtoročný prírastok takmer deväť hodín. Pôrodná asistentka Renáta Turzová informovala, že sedem minút pred 09.00 h sa matke z Martina v termíne a spontánne narodila dcéra. Pri narodení mala hmotnosť 3280 gramov, merala 49 centimetrov a dostala meno Riana–Iveta.

Žiar nad Hronom

Prvé dieťa v Banskobystrickom kraji dievčatko Kristínka sa narodilo v žiarskej nemocnici. Na svet prišla päť minút po polnoci. Uviedla Silvia Víglašská, sestrička na novorodeneckom oddelení Všeobecnej nemocnice v Žiari nad Hronom.

Kristínka má 2900 gramov a 48 centimetrov. "Mamička je prvorodička, rodila v epidurálnej anestézii." Pochádza z obce Žirany v okrese Nitra, dodala sestrička.

Trnava

Prvým dieťaťom narodeným v tomto roku v trnavskej Fakultnej nemocnici je Šimon Žilický zo Serede. Chlapec vážil 3500 gramov a meral 51 centimetrov. Narodil sa krátko pred ôsmou hodinou. Podľa informácie službukonajúcej zdravotnej sestry sa do týchto chvíľ stihli v trnavskej nemocnici v novom roku 2012 narodiť už štyri deti a piate je na ceste.

Prešov

Prvým dieťaťom narodeným v roku 2012 v prešovskej Fakultnej nemocnici J. A. Reimana je Samuel. Na svet prišiel o 9.40 h cisárskym rezom.

"Narodil sa 29-ročnej Prešovčanke. Malý váži 3600 gramov a meria 51 centimetrov," informovala hovorkyňa nemocnice Renáta Koziaková. Ako dodala, matka bola prvorodička.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu