Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dievča (16) si pol roka myslelo, že je tehotné. Bol to obrí nádor!

Phoebe Quatre-Morganová
Phoebe Quatre-Morganová (Zdroj: lee boswell)

BOLTON - Phoebe Quatre-Morganová z Boltonu trpela závratmi a nevoľnosťou. Doktor jej oznámil, že je minimálne v šiestom mesiaci tehotenstva. Že sa mýlil odhalil až ultrazvuk. Phoebe mala miesto dieťaťa v bruchu gigantický nádor.

Dievča navštívilo lekára po návrate z dovolenky, pretože trpelo nechutenstvom, rannými nevoľnosťami a malo opuchnuté brucho. Pre lekára išlo o jasnú diagnózu - tehotenstvo.

Mladá Phoebe ale bola presvedčená, že nie gravidná a vyhľadala iného odborníka. "Z pohľadu na ultrazvuk bolo jasné, že dieťa nečakám. Na jednej strane som si vydýchla, na druhej som sa ale vydesila, čo mohlo spôsobiť tak masívny jednorazový opuch v mojom bruchu. Nakoniec som zistila, že mám rakovinu," zdôverila sa britskému denníku Daily Mail.

Dievča podstúpilo operáciu, pri ktorej mu enormný tumor odstránili a nasledovali mesiace chemoterapie. Tým však jeho trápenie neskončilo. Po štvrť roku sa rakovinové bujnenie objavilo znova.

Na Phoebe čakala hysterektómia a ďalšie kolo chemoterapie. Teraz, v sedemnástich rokoch, už je snáď konečne v poriadku, ale nikdy nebude môcť mať deti.

"Vždy som si myslela, že budem mať rodinu. Rakovina však rozhodla za mňa. To že som ochorela zo mňa ale urobilo oveľa silnejšieho človeka." dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu