Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Nepozerajte sa dolu: Je toto tá najstrašnejšia turistická atrakcia?

Skala je vyhľadávaným turistickým miestom Zobraziť galériu (2)
Skala je vyhľadávaným turistickým miestom (Zdroj: Greg MacDonald)

OSLO - Skala Pulpit Rock v Nórsku priláka každý rok tisíce nadšencov. Cestovatelia si tu môžu užiť nádherný výhľad z plošiny, ktorá sa nachádza vo výške 604 metrov, a tí najodvážnejší dokonca nemajú problém posadiť sa na kraj útesu a hompáľať nohami nad priepasťou. Zo strachu pred poškodením prírodného unikátu tu totiž nikdy neosadili zábradlie.

"Stáť na skale je OK, ale ja osobne som nikdy nezašiel príliš blízko k okraju. Najbližšie som bol, keď som si ľahol na zem a málinko prestrčil hlavu, aby som videl dolu. Iní, vrátane veľmi malých detí, šťastne sedeli s nohami prevísajúcimi cez útes a pokojne obedovali," hovorí britský turista Greg McDonald, ktorý si nemohol nechať ujsť príležitosť túto atrakciu nafotiť.

"Bol som trochu nervózny len z toho, keď som sledoval ostatných ľudí, ktorí stáli tak blízko k okraju. Najmä keď kvôli fotografii niektorí dokonca skákali do vzduchu," dodáva Greg.

Obrovská skala vznikla pred 10-tisíc rokmi počas doby ľadovej. Výstup na jej vrchol si vyžaduje 1-3 hodiny chôdze. Napriek absencii zábradlia tu však do dnešného dňa nedošlo k žiadnej nehode.

Kto trpí závratmi z výšok, nech sa radšej nepozerá

Nepozerajte sa dolu: Je
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Greg MacDonald)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu