Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Súťaž o najväčšieho bitkára v parlamente: Ako kohúti na smetisku, lietali aj koláče!

Taliani si to na pôde parlamentu rozdali ručne-stručne
Taliani si to na pôde parlamentu rozdali ručne-stručne (Zdroj: euronews)

BRATISLAVA - Uplynulý kalendárny rok priniesol okrem tragických udalostí aj úsmevné príhody. Tie sa na počudovanie diali aj v národných parlamentoch. Rokovania politikov sa v niektorých prípadoch vyostrili natoľko, že si dali do zubov. Prinášame vám tie najlepšie bitky, ktoré okorenili politický život v niektorých európskych krajinách.

Začiatkom roka svoje "umenie" predviedli poslanci vo Venezuele. Spor sa najprv vyostril medzi členom koalície a opozície. Potom sa do bitky zapojili aj ďalší politici, ktorých od seba odtrhla až parlamentná ochranka. Súboj vysielali naživo všetky venezuelské televízie, po pár minútach však prenos prerušili.

Bitka vo venezuelskom parlamente

V lete sa pred výborom britského parlamentu zodpovedal z odpočúvacieho škandálu mediálny magnát Rupert Murdoch. Do toho počas vypočúvania hodil muž v kockovanej košeli tácku s koláčom, pričom sa z jeho úst ozvalo "ty sprostý miliardár". Na útočníka sa hneď vrhli prítomní pracovníci ako aj Murdochova manželka Wendi.

Napadli Murdocha

Už tradične nesmú chýbať ani poslanci ukrajinského parlamentu, ktorí sú občasnými bitkami v snemovni preslávení. Tentokrát si zmerali sily s príslušníkmi policajných síl, a to priamo v súdnej sieni, kde prebiehal proces s bývalou ukrajinskou premiérkou Juliou Tymošenkovou. Atmosféra bola napätá a vzduchom chvíľalmi lietal aj nábytok. Tvrdý súboj nakoniec vyhrali policajti.

Ukrajina: Bitka za Tymošenkovú

Koncom októbra prejavili svoj temperament naplno prejavili aj Taliani. Debata o penzijnej reforme sa razom zmenila na fyzické útoky, ktorých hlavnými aktérmi boli Claudio Barbaro zo strany Budúcnosť a sloboda pre Taliansko a Fabio Raineiri z Ligy severu. Barbarovi sa nepáčilo, že Raineiri kuje tajné pytle s teraz už bývalým premiérom Silviom Berlusconim.

Bitka v talianskom parlamente

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu