Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Ľudia v šoku: Videli krásku, ako žije nahá s prasatami!

Miru Kim sa snaží svojimi exhibíciami prekonať strach Zobraziť galériu (4)
Miru Kim sa snaží svojimi exhibíciami prekonať strach (Zdroj: mirukim.com)

NEW YORK - Pripúšťa, že má strach z baktérií, ale pre svoju novú umeleckú inštaláciu sa Miru Kim (30) rozhodla žiť nahá 104 hodín s ošípanými. Bývalú študentku lekárskej fakulty mohli návštevníci galérie v Miami sledovať pri jedení či spaní so zvieratami cez priehľadné sklo.

Pre ženu, ktorá v detstve trpela obsedantno-kompulzívnou poruchou, nebola táto voľba ľahká. Pobyt v prostredí, kde sa zápach stáva takmer toxickým, si vyžadoval pevné rozhodnutie.

Kim, dcéra kórejského filozofa, ktorá býva v New Yorku, však uviedla, že jej práce pomáhajú prekonať strach z temnoty či zo špiny. V minulosti sa stala známou fotografovaním sa nahá na rôznych podivných miestach ako sú opustené továrne, tunely či mosty.

Kim zostala ošípanými fascinovaná po prvej pitve, keď bola študentkou na Columbijskej univerzite v New Yorku a jej silná väzba k týmto zvieratám sa časom prehĺbila.

"Ošípané sú citlivé, inteligentné zvieratá, a keď som sa s nimi stretla na farmách, zareagovali v prvom rade strachom alebo zvedavosťou," uviedla umelkyňa.

 

MIru je ošípanými fascinovaná, fotila sa s nimi nahá aj na farme

Ľudia v šoku: Videli
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: mirukim.com)

Dve prasiatka, s ktorými Kim žila 104 hodín v jednom koterci, tak zachránila pred zabitím. Neskončili ako slanina, ale stali sa z nich domáce zvieratá v nejakej rodine.

 

Ľudia v šoku: Videli
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: mirukim.com)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu