Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Najšialenejšie parkovisko sveta: Odísť z neho je obrovské umenie!

Na parkovisku sa takmer nedá pohnúť
Na parkovisku sa takmer nedá pohnúť (Zdroj: skynews.com.au)

ČCHENG-TU - Je to iba obyčajné menšie parkovisko, ale napriek tomu je niečím úplne výnimočné. Hoci sa na rozlohu 500 metrov štvorcových môže vojsť oficiálne len 50 áut, natlačí sa do neho často aj vyše 70 automobilov. Že si to nedokážete úplne predstaviť? Nárazník na nárazník, lepšie sa to priblížiť nedá.

V sečuanskej provincii síce evidentne nejde o nič úplne výnimočné, ale len ťažko by ste hľadali najpreplnenejšie parkovisko, ako je každý pracovný deň to v meste Čcheng-tu, ktoré je s asi 11 miliónmi obyvateľmi piate najväčšie v Číne.

Parkovisko sa nachádza pri kancelárskych budovách neďaleko mosta Mozi. Síce je tu oficiálne len 50 miest, avšak v oblasti je ich kritický nedostatok, čo vedie k pomerne dramatickej situácii. Často tam parkuje vyše 70 áut a tí, ktorí prídu prví, nemôžu vyjsť skôr, než odídu tí, ktorí prišli po nich.

Napriek tomu, že medzi vozidlami sú často medzery okolo jedného centimetra, došlo podľa prevádzkovateľa parkoviska v poslednom roku len k jednému jedinému odreniu auta. Rapídny nedostatok parkovacích miest v oblasti však vraj zatiaľ nedá riešiť inak. Parkovisko ale má čakať v budúcnosti renovácia.

Šialené parkovisko

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu