Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

YouTube je zlatá baňa: Za domáce videá dávajú až 100-tisíc!

Charlie hryzie do prsta svojho staršieho brata
Charlie hryzie do prsta svojho staršieho brata (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Za domáce videá sa najnovšie platí! Internetový server Youtube sa spojil so stovkami britských rodín a za ich rodinné zábery im ponúka poriadny balík.

Do krátkych videí zachytávajúcich vtipné momenty umiestnia reklamu, pričom za tento krok Britom platia 8000 až 100 000 libier (9360 až 117 000 eur).

Howard Davies-Carr naposledy dokonca zinkasoval neuveriteľných 120-tisíc libier (140-tisíc eur). Video pod názvom "Charlie ma uhryzol do prsta - opäť", ktoré si pozrelo už viac ako 387 miliónov užívateľov, zobrazuje jeho jednoročného syna, ako si "pochutnáva" na prste svojho o dva roky staršieho brata. "Odkedy sa chlapci narodili, mám kameru vždy poruke. Klipy točím najmä pre ich starého otca, ktorý žije v Colorade," vysvetľuje Howard.

Charlie bratovi hryzie prst

Výška finančných odmien pre amatérskych filmárov sa líši. Niektorí dostanú 60 pencí (70 centov) za tisíc pozretí, zatiaľ čo iným zaplatia zakaždým, keď užívateľ klikne na reklamu.

Na po domácky zhotovených videách zbohatol aj futbalový tréner Steve Roberts. Web využíva na to, aby predviedol svoje športové zručnosti. Užívateľom sa jeho schopnosti páčia; doteraz na jeho tutoriály, ktorých nakrútil desiatky, klikli viac ako 17 miliónov krát.

Steve predvádza svoje kúsky

Novodobou hviezdou webu sa stala aj Livie Roseová. Dvadsaťjedenročná študentka svojimi radami a názornými ukážkami z oblasti kozmetiky a líčenia už pomohla tisíckam žien. Minulý rok v auguste uzavrela s predstaviteľmi servera YouTube zmluvu a odvtedy jej na účet pravidelne pribúdajú ľahko zarobené peniaze. "Videá, ktoré som natočila, si pozreli milióny ľudí, je to šialené. Moja mama je operná speváčka a účesy a mejkap, ktoré nosí, ma veľmi inšpirovali. Niečo som od nej pochytila a teraz sa s tým chcem prostredníctvom internetu podeliť s ostatnými dievčatami," povedala Livie.

Livie učí ako sa maľovať

Stránky YouTube sú najpopulárnejšie internetové stránky pre zdieľanie videozáznamov na svete. Vlastní ich americký internetový gigant Google.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu