Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Japonka vytvorila nové písmo z chlpov na nohách!

Abeceda z chlpov na nohách Zobraziť galériu (2)
Abeceda z chlpov na nohách (Zdroj: odditycentral.com)

TOKIO/BRATISLAVA - Študentka z japonskej univerzity umenia prišla na myšlienku nového písma z chlpov na nohách po tom, čo trieda od učiteľa dostala zákernú úlohu. Nesmú použiť počítače.

Vytvoriť originálne písmo bez použitia digitálneho systému sa zdá v dnešnej dobe takmer nemožné, ale 20-ročná Mayuko Kanazawaová prijala učiteľovu výzvu s nadšením. Spomenula si na všetky známe druhy písmen, slov a vzorov na vyholených hlavách ľudí, takže vedela, že chce pracovať s vlasmi, ale na konečný šialený nápad prišla vtedy, keď sa jej priateľka posťažovala na bolesť v nohe.

Nie je jasné, ako Mayuko zmanipulovala svoj subjekt, nech si nechá vytvoriť na nohách veľké a malé písmená abecedy, ale rozhodne odviedla vynikajúcu prácu. Hoci sa jej písmo nikdy nestane takým populárnym ako napríklad Times New Roman, alebo nenávidený Comic Sans, získala "A" za originalitu.

Navyše spoločnosť Adidas sa ho rozhodla využiť vo svojej reklame, aj keď citlivejšie ženské zákazníčky z neho asi veľký estetický zážitok nemali.

Reklama na Adidas
Zobraziť galériu (2)
Reklama na Adidas  (Zdroj: odditycentral.com)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu