Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Najmladšia matka sveta: Iba 10-ročné dievčatko porodilo syna!

Najmladšou matkou na svete je Lina Medina, dieťa porodila vo veku 5 rokov.
Najmladšou matkou na svete je Lina Medina, dieťa porodila vo veku 5 rokov. (Zdroj: wikipedia.org)

PRAHA - Má len desať rokov, ale už je držiteľkou svetového rekordu. Ani ona, ani jej rodina však z jej prvenstva radosť nemajú. Reč je totiž o Mexičanke, ktorú ku koncu októbra hospitalizovali potom, čo sa sťažovala na silné bolesti a kŕče. Neskôr sa ukázalo, že je tehotná.

Dievča bolo v 31. týždni tehotenstva a cisárskym rezom priviedlo na svet synčeka vážiaceho 1,5 kilogramu. Kým dieťa v nemocnici muselo kvôli obojstrannému zápalu pľúc zostať a teraz je na jednotke intenzívnej starostlivosti, desaťročnú mamičku prepustili. Za bábätkom však denne dochádza, aby ho nakojila.

Aj napriek zdravotnej komplikácii je podľa lekárov chlapček, ktorý sa narodil predčasne, v dobrom zdravotnom stave. Kvôli nízkemu veku matky už však riaditeľ nemocnice Rogelio Gonzalez pôrod nahlásil na úrad generálneho prokurátora. Ten teraz zisťuje, či dievča bolo znásilnené a kto je otcom dieťaťa.

V Mexiku smú mladivství žiť pohlavným životom už od dvanástich rokov. Pokiaľ ale žena otehotnie a podstúpi interrupciu a nie je schopná doložiť, že bola sexuálne zneužitá, tehotenstvo ju ohrozuje na živote, alebo že je plod poškodený, čelí pokute alebo dokonca trestu odňatia slobody.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu