Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Chlapček sa nedožije 10 rokov, zabíja ho vlastný mozog!

Rodina Mawsonovcov
Rodina Mawsonovcov (Zdroj: Caters News)

DERBY - Morgan Mawson má len štyri roky, ale trápenia si vo svojom krátkom živote užil viac než dosť. Trpí neurologickou poruchou, kvôli ktorej nemôže rozprávať ani chodiť. Choroba ho pomaly, ale isto zabíja.

Obaja jeho rodičia - Jenni (28) a Eddie (37) sú nanešťastie nositeľmi génu, ktorý ochorenie spôsobuje. Prvé symptómy sa u ich synčeka začali objavovať krátko po narodení. Lekári zistili, že ho zabíja smrteľný jed.

"Jeho mozog produkuje látku, ktorá je škodlivá. Morganovi sa ale v tele nevytvára enzým, ktorý ju rozpúšťa," vysvetľuje zronená Jenni. Jed chlapčekovi ničí nervy v rukách, nohách aj ústach, kvôli čomu nedokáže poriadne prežúvať ani rozprávať.

Prognóza lekárov je hrozivá. Podľa nich sa Morgan s najväčšou pravdepodobnosťou nedožije desiatych narodenín. Pre rodičov je to už druhá rana - ich dcéra Mia má totiž zriedkavý druh nádoru na mozgu. Našťastie ide o nezhubný typ, dievča však musí brať každý deň rastové hormóny a injekcie.

"Po tom, ako sme sa dozvedeli o Miinej diagnóze, mysleli sme si, že sa už nič horšie nemôže stať. Potom nám povedali o Morganovej chorobe....je to úplná nočná mora," dodal nešťastný Eddie. Spolu s manželkou dali výpoveď v práci, aby sa o svoje choré deti mohli starať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu