Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Je to čupakabra? Lovec zastrelil podivného tvora!

Pes, líška, kojot alebo čupakabra? Zobraziť galériu (3)
Pes, líška, kojot alebo čupakabra? (Zdroj: wlox.com)

MISSISSIPPI/BRATISLAVA - Modré telo bez srsti, zaguľatené uši a desivo ostré zuby! Podivné zviera, ktoré Truitt Barnard zastrelil na záhrade svojho domu v Mississippi, vyvolalo značný rozruch a opäť rozprúdilo debaty o legendárnej čupakabre.

"Najpodivnejšie zviera, aké som kedy videl. A to som lovcom 50 rokov," uviedol Barnard na margo svojej koristi. "Malo pretiahnutú tvár, žiadnu srsť, začervenanú hrubú kožu, oblé uši a dvojité očné zuby dlhé dva centimetre," dodal s tým, že rovnako vyzerali aj obrázky čupakabier, ktoré mali nájsť v Texase.

Podľa veterinára, ale muž nezastrelil žiadne monštrum. Do cesty sa mu pravdepodobne priplietol chorý pes, kojot, líška či nejaký kríženec, ktorý trpel svrabom.

Čupakabra je mýtické zviera, ktoré niektorí prezývajú aj "Bigfoot latinskej kultúry". Prvýkrát sa objavila v Portoriku v Južnej Amerike, jej existenciu ale nikdy nepotvrdili. Svoje pomenovanie si vyslúžila vďaka tomu, že údajne z kôz vysáva krv. Pozorovanie podobných tvorov zaznamenali v celej karibskej oblasti, v Latinskej Amerike, Mexiku, ale aj na Floride. Biológovia však považujú čupakabru za obyčajnú legendu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu