Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Panika pri hraniciach: Ukrajinu terorizuje obluda sajúca krv!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: internet)

KYJEV – U našich východných susedov sa v posledných týždňoch zvyšuje strach obyvateľov prevažne vidieckych osídlení. Všetko to začalo niekoľkými incidentmi, pri ktorých zahynuli po útoku neznámeho tvora viaceré zvieratá. Objavila sa totiž informácia o tom, že obete mali vysatú všetku krv, a preto sa špekuluje o tom, že ide o legendárnu chupacabru.

Za posledný polrok zaznamenali úrady podľa Hlasu Ruska desať incidentov úmrtia domáceho dobytka. Útoky sa odohrali vo viacerých oblastiach ako napr. Kyjevská, Ľvovská, Chmelnická, Ternopolská či Černigovská.

Poslednýkrát bola táto obluda videná v Karpatskej oblasti, v horskej dedine Holyň, iba niečo vyše sto kilometrov od našich hraníc. Obeťou mali byť králiky rodiny Paraščakovej. Pani domu prehovorila, že neznáme zviera doslova prehrýzlo zámky v klietkach a vysalo všetkým zajacom krv.  Neuveriteľnejšie je ale to, že telíčka zvierat zostali absolútne nedotknuté. A to znamená, že sa do králikárne nemohol vlámať vlk ani líška.

Chupacabra
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: internet)

Zoológ Dmitrij Isonkin tvrdí, že panika nie je na mieste a útočiť mohlo besné zviera. "Samozrejme, že všetky tie strašné príbehy o zvieratách, ktorým vysala krv tajomná chupacabra, nie sú ničím iným než myšlienkami ľudí - buďme úprimní - nie práve vzdelaných. Tým skôr, že na vlastné oči nikto toto tajuplné zviera nevidel, a všetci, ktorí ho údajne videli, sa často vo svojich rozprávaniach rozchádzajú. Podobným spôsobom môžu obyčajne útočiť zvieratá s besnotou, zvlášť potom v období hydrofóbie. V tomto štádiu choroby sa prudko zvyšuje citlivosť zmyslových orgánov pri ich podráždení - pri prudkom svetle, rôznych zvukoch (zvieratá mohol prilákať hluk v klietkach) a veľkom smäde. Choré zvieratá začínajú byť agresívne, môžu sa u nich objaviť halucinácie. To znamená, že naozaj zaútočia, tela sa ale nedotknú,“ tvrdí. 

Existenciu chupacabry sa zatiaľ nikomu nepodarilo potvrdiť, no jestvuje viacero svedectiev ľudí, ktorí tohto tvora videli. Podľa popisu sa bytosť pohybuje vzpriamene, je mierne zhrbená a kráča nárazovo v etapách. Výška zvieraťa sa pohybuje medzi 60 a 180 cm. To je často popisované ako zviera, podobné kojotovi, ktorý má na chrbte krídla (odtiaľ označenie okrídlený pes).

Niektorí svedkovia tvrdia, že chupacabra by mala mať nadprirodzené sily a je schopná meniť farbu  ako chameleón. Ďalším rysom tajomného tvora má byť aj obrovská sila.

V septembri 2007 sa po celom svete šírila fotografia mŕtvoly chupacabry. Našiel ju Phylis Canyon z Texasu, ktorému tvor zabil 26 kurčiat. Nehybné telo našiel na ceste, zrejme po zrážke s autom. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu