Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Plodné Taliansko: Za týžden sa narodili dvojičky dvom "starým rodičom"

Ilustračné foto
Ilustračné foto

RÍM - Talianskemu manželskému páru vo veku prarodičov sa vo štvrtok narodili zdravé dvojčatá. Je to tento týždeň v Taliansku už druhý pôrod ženy v postmenopauze. V rovnakej dobe súd odobral dieťa rodičom, ktorých označil za príliš starých.

"Sme veľmi šťastní, je to zázrak, za ktorý ďakujeme bohu," povedala matka (58) a otec (72). Dvojvaječné dvojčatá, chlapec a dievča, prišli na svet cisárskym rezom, ktorý lekári vykonali v 33. týždni tehotenstva, ktoré prebehlo bez komplikácií. Deti i matka sú podľa agentúrnych správ v poriadku.

Matka, ktorá chcela predísť predčasnému pôrodu, strávila niekoľko posledných týždňov tehotenstva na lôžku. Lekár Enrico Ferrazzi, ktorý sa staral o manželov a rodil deti, vyhlásil: "Narodili sa dve milované a veľmi vytúžené deti. A je to naša práca."

Manželský pár z Milána si po 27 rokoch márnych pokusov splnil svoj sen mať dieťa vďaka umelému oplodneniu vykonanému v zahraničí, v Taliansku je táto prax zakázaná.

Je to druhý prípad pôrodu v postmenopauze na Apeninskom polostrove v priebehu jediného týždňa. V nedeľu sa lekárskemu manželskému páru v Salerne narodili tiež dvojčatá. Ich matka má 57 rokov a otec 70.

Minulý piatok vypukla v Taliansku polemika potom, čo súd odňal dieťa rodičom vo veku 58 a 72 rokov s odôvodnením, že sa stane v mladom veku sirotou a do tej doby sa bude musieť starať o svojich starých rodičov. Súd v Turíne uviedol, že toto dieťa bolo "plodom perverzného uplatnenia obrovských možností, ktoré ponúka genetický pokrok", a rodičov odsúdili za "narcistickú potrebou mať dieťa".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu