Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Vystrašená žena porodila naraz z dvoch materníc!

Rinku je šťastná, že pôrod prežila Zobraziť galériu (3)
Rinku je šťastná, že pôrod prežila (Zdroj: barcroft india)

LONDÝN/BRATISLAVA - Mladá Indka s dvomi maternicami priviedla na svet dvoch synov, každého z jednej. Šťastná Rinku Deviová (28) pritom mala šancu iba 1 : 50 miliónom, že jej prípad dopadne dobre.

Žena počas celého tehotenstva žila v domnení, že čaká dvojičky, ale o dvojitej maternici nemala ani tušenie. Rovnako ako ani lekári, ktorí jej stav objasnili, až keď na ňu prišli pôrodné bolesti.

"Nevedela som, ako reagovať. Mala som strach, nikdy som o niečom takom nepočula. O závažnosti svojho stavu som sa dozvedela až o niekoľko dní neskôr," uviedla Rinku, ktorá ďakuje bohu za "nový život".

Z celej situácie bol zaskočený aj gynekológ Dr Dipti Singh, ktorý sa s podobným prípadom ešte nestretol. Žena pritom už bola tehotná pred štyrmi rokmi, ale išlo o normálne tehotenstvo.

Podľa lekárov porodiť zdravé dieťa z rôznych materníc je veľmi zriedkavé a pri takomto tehotenstve hrozí vysoké riziko potratu, predčasného pôrodu alebo podváhy detí.

Napriek niepraznivým prognózam priviedla na Rinku na svet 1,5-2-kilových chlapcov cisárskym rezom, ktorý trval asi hodinu. Deti sú zdravé a majú sa k svetu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu