Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Bol to meteor? Jasné UFO na tmavej oblohe vystrašilo ľudí!

Padajúci meteor? Zobraziť galériu (2)
Padajúci meteor? (Zdroj: Daily Mail)

KALIFORNIA/BRATISLAVA - Nad juhozápadom Spojených štátov preletelo minulú stredu úplne jasné svetlo. Podľa odborníka z NASA s najväčšou pravdepodobnosťou išlo o ohnivú guľu, teda o fragment asteroidu, ktorý vstúpil do zemskej atmosféry. Niektorí si stále však myslia, že to bolo niečo oveľa záhadnejšie.

Obyvatelia niekoľkých amerických miest nezávisle na sebe hlásili, že krátko pred ôsmou hodinou večer zbadali na oblohe jasné svetlo. Pohybovalo sa vraj rýchlo a mierilo od západu k východu.

"Nemôžeme nič tvrdiť so stopercentnou istotou, v tomto prípade to ale takmer určite bola ohnivá guľa alebo veľmi jasný meteor veľkosti basketbalovej či basebalovej lopty, ktorý pred dopadom na zem zhorel," povedal agentúre AP Don Yeomans, manažér programu NASA, ktorý sa zameriava na objekty v blízkosti Zeme.

Svedkovia žiariaceho úkazu sa objavili od Phoenixu cez Las Vegas až po južné pobrežie Kalifornie. Mnoho z nich vypovedalo, že svetlo žiarilo modrozeleno, iným zase pripadalo žltooranžové, uviedla televízia WPTV.

"Farby robia z tak malého objektu vcelku zaujímavú show," povedal Yeomans.

Padajúce meteory sú podľa odborníka z NASA výrazne vzácnejšie ako padajúce hviezdy. Napriek tomu sa vo svete objavujú zhruba raz týždenne, najčastejšie však preletia len nad oceánom.

Meteor UFO

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu