Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nad Texasom preletel žiariaci objekt, menil farbu!

Meteor prekvapil policajta aj miestnych obyvateľov
Meteor prekvapil policajta aj miestnych obyvateľov (Zdroj: YouTube)

AUSTIN - Policajné kamery v služobných autách zvyčajne zachytávajú zločiny či policajné naháňačky. Náčelníkovi polície z jedného amerického mestečka sa však podarilo natočiť ​​niečo úplne iné. V zábere vidno žiariaci objekt, z ktorého sa nakoniec vykľul meteor.

Troy Hess, šéf polície z texaského Little River-Academy, v stredu večer zastavil vodiča, aby ho upozornil na rozbité zadné svetlo. V tom okamihu oblohou nad ním preletel žiariaci objekt. Dokazuje to aj desaťsekundový záber z policajnej kamery v jeho aute.

"Myslel som, že je to padajúca hviezda. Objekt sa neustále zväčšoval a letel ďalej. Potom bol jasnejší a jasnejší, až zmenil farbu a zmizol," povedal policajt.

Hess nebol jediný, koho objekt na oblohe prekvapil. Niektorí obyvatelia malého a pokojného mestečka dokonca kvôli nemu volali na tiesňovú linku."Ľudia sa ozývali v domnení, že videli horiace lietadlo, poprípade nejaký neidentifikovateľný lietajúci objekt," dodal Hess.

Americký Federálny úrad pre letectvo (FAA) neskôr uviedol, že išlo o meteor, ktorý preletel nad Texasom a časťami Oklahomy a Kansasu.

V Texase spadol meteorit

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu