Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Záznamy dokazujú: Letisko v Stanstede je ohniskom UFO!

Koncom júla natočili pri Stanstede takýto záber
Koncom júla natočili pri Stanstede takýto záber (Zdroj: YouTube)

LONDÝN/BRATISLAVA - Tajomné zjavenie UFO pri letisku v Stanstede koncom júla a začiatkom augusta nie je podľa britského denníka The Sun ničím ojedinelým. Odtajnené záznamy vypovedajú o ďalšej desiatke pozorovaní za posledných 70 rokov. Podľa ufológa Nicka Popea, ktorý pracoval aj pre tamojšie ministerstvo obrany, je oblasť čosi ako ohnisko "mimozemských lodí".

Prvá správa pochádza z roku 1940, kedy armádna pracovníčka Emily Creweová (21) spozorovala na oblohe pri vojenskej základni obrovskú zlatú guľu, z ktorej sa šírili iskry. "Prišlo to až k oknu. Jeho "koža "sa zdala byť hladká, gumová a priehľadná zároveň. Videla som niečo jasne sa pohybujúce vo vnútri objektu. Začalo sa to správať ako želé, triaslo sa to a kymácalo," uviedla vydesená Emily, podľa ktorej sa UFO neskôr stratilo v blízkom lese.

Ďalšie pozorovanie prišlo až v roku 1986. Pracovníčka letiska Kim Kingreyová (46) zbadala oválny objekt s oranžovými svetlami po obvode, modrastým svetlom dolu a žltým na vrchole. Vyzeral, že stojí na mieste a vôbec sa nehýbe.

V roku 2003 si kapitán leteckej spoločnosti Ryanair všimol "veľmi jasnú ohnivú guľu", ktorá presvišťala okolo jeho stroja nad letiskom a v roku 2006 spozorovali stovky žiariacich svetiel letieť východne od Stanstedu. V roku 2009 zaznamenali ďalšie tri pozorovania, vlani dve a tohto roku v apríli ďalšie. Ministerstvo obrany nemôže vylúčiť, že išlo o mimozemšťanov.

Do zbierky sa môžu zaradiť aj najnovšie úlovky. Koncom júla južne od letiska Stansted natočil záhadné svetlá na dennej oblohe 36-ročný kameraman s prezývkou alvinol a zverejnil ich na YouTube. Len o päť dní neskôr športový novinár Mike Sewell (41) uvidel takmer rovnaké UFO nad 16 kilometrov vzdialenou obcou Cottered. Muž, ktorý pracuje pre Radio 5 Live, uviedol, že objekt bol veľmi jasný a mal tvar disku.

Podľa Popea popis UFO vylučuje možnosť, že by išlo o lietadlá a keďže svedkami boli piloti aj policajti, ich výpovede sú obzvlášť vierohodné.

UFO v Británii

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu