Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Francúzski dôchodcovia dobýjajú internet

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PARÍŽ/ BRUSEL - V sobotu 6. augusta si svet pripomenul dvadsiate výročie od spustenia prvej webovej stránky, čo predznamenalo masové rozšírenie internetu. Francúzsky denník Le Monde pri tejto príležitosti uviedol, že po dvoch desaťročiach internet už nie je len doménou mladších generácií, keď už aj dôchodcovia sa čoraz viac zapájajú do celosvetovej počítačovej siete.

Vo Francúzsku generácia užívateľov internetu nad 50 rokov predstavuje dnes viac ako jednu tretinu zo všetkých užívateľov. Denník Le Monde sa odvoláva na štúdia spoločnosti Médiamétrie, zameranej na pozorovanie a analyzovanie užívateľov internetovej siete.

Spoločnosť Médiamétrie uverejnila vo štvrtok výsledky druhého trimestriálneho prieskumu pre rok 2011 a podľa nich badateľne narástol počet osôb nad 65 rokov, ktorí sa už neboja počítača a čoraz častejšie používajú rôzne internetové aplikácie. Bez nejakého rodového rozdielu, keďže v tejto vekovej kategórii sú "internauti," čiže používatelia internetu, rozdelení takmer napoly. Ženy v dôchodkovom veku predstavujú 49,4 percent z čoraz početnejšej dôchodcovskej internetovej komunity vo Francúzsku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu