Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Údajné porno Marilyn Monroe pôjde do dražby aj k súdu

Marilyn Monroe Zobraziť galériu (2)
Marilyn Monroe

BUENOS AIRES - Americkí strážcovia odkazu Marilyn Monroe sa dnes tvrdo pustili do argentínskeho obchodníka, ktorý ponúka na predaj v dražbe údajné zábery súložiacej herečky urobené v čase, keď o nej svet ešte nič nevedel. Vyvolávacia cena čiernobieleho videa z roku 1946 alebo 1947 je pol milióna dolárov.

Monroe mala v tej dobe 21 a vystupovala pod menom Norma Jeane Bakerová. Dražba sa má konať v nedeľu. Odborníci študujúci život Monroe tvrdenie argentínskeho obchodného agenta Mikela Bars spochybňujú a tvrdia, že osoba súložiaca v niekoľkominútovom filme je ktosi úplne iný.

Aj keby snáď o Monroe išlo, predaj videá by znamenal vážne porušenie jej duševného vlastníctva a prišiel by Barsa draho, tvrdí americká expertka Nancy Carlsonová. Bars podľa nej porušuje práva herečky na ochranu jej obrazu a dopúšťa sa podvodu.

Bars chce aukciu rozbehnúť v nedeľu. Snímok mu nepatrí, ale meno jeho majiteľa odmieta uviesť. Z predaja si ako sprostredkovateľ ponechá desať percent. "Pokiaľ ide o Monroe, je to stále rovnaká pesnička - zatĺkať, zatĺkať, zatĺkať, a nakoniec vyhrážať," povedal na adresu svojich kritikov.

Podľa Barsa sa Monroe nechala pri súloži nafilmovať v roku 1947, niekoľko mesiacov predtým, než uzavrela zmluvu s filmovým štúdiom Century Fox.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu