Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

V USA budú dražiť unikátne 3D fotografie Marilyn Monroe

Marilyn Monroe Zobraziť galériu (4)
Marilyn Monroe

LOS ANGELES - Doteraz nezverejnené fotografie americkej herečky Marilyn Monroe pôjdu tento mesiac do dražby v Los Angeles. Snímky, na ktorých filmová hviezda pózuje v ostro ružových koktejlových šatách, v roku 1952 v San Diegu zaobstaral amatérsky fotograf Lani Carlson.

Odborníci cenu 3D fotografií odhadujú až na 90.000 dolárov (cca 66 tisíc eur), informoval britský server The Daily Telegraph. Carlson snímky zaobstaral v Kalifornii na party pri príležitosti vtedy nového šlágra Marilyn. Na večierok celebrít, ktorý ozvučoval, si vtedy priniesol aj svoj nový fotografický prístroj, takzvaný stereofotoaparát, ktorý umožňuje snímanie obrázku z dvoch uhlov. Výsledná snímka sa tak javí ako plastická.

Fotografie zachytávajú vtedy 25 ročnú začínajúcu herečku Monroe pred obrovskou novou partitúrou piesne Marilyn, pri vrtuľníku, či po boku jedného z protagonistov piesne, amerického trubkára Raya Anthonyho. "Pri pohľade správnym prehliadačom môžete vidieť Marilyn v nádhernom treťom rozmere," povedala podľa servera dailymail.co.uk Catherine Williamson z losangeleskej aukčnej siene Bonhams ', kde sa dražba desiatich fotiek a autorských práv k nim 14. decembra uskutoční.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu