Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Vycivené dievča vážilo iba 20 kíl, porazilo anorexiu!

Charlotte pripomínala kostru Zobraziť galériu (2)
Charlotte pripomínala kostru (Zdroj: North News & Pictures Ltd)

LONDÝN/BRATISLAVA - Angličanka Charlotte Ordová (23) prežila značnú časť svojho dospievania v nemocnici. Kvôli odopieraniu si stravy vážila v 15 rokoch iba 20 kíl a bola na pokraji smrti. Až do 18-tky jej lekári pomáhali bojovať proti zákernej poruche príjmu potravy.

Problémy s anorexiou začali, keď mala Charlotte 12 rokov a 38 kíl. Kvôli šikane v škole sa cítila nešťastná a nespokojná nielen so svojou postavou, ale jednoducho so všetkým. Najprv zo svojho jedálnička vylúčila sladkosti a čokoládu, potom začala vynechávať obed a za celý deň si dopriala iba niekoľko kúskov ovocia. Nakoniec skončila pri troch dúškoch vody.

Keď ju prijali do nemocnice, vážila toľko, čo 6-ročné dieťa a jej život visel na vlásku. Vyšla z nej až pred 18. narodeninami. Dnes sa teší z 50-kilovej hmotnosti a z nového života so svojím manželom Peterom (25), s ktorým sa prednedávnom vzali.

Keďže sa oddelenie, ktoré jej pomohlo v najťažších chvíľach, chystajú premiestniť, rozhodla sa po piatich rokoch porozprávať svoj príbeh na jeho záchranu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu