Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Starenka (100) stále šoféruje, nikdy nemala nehodu!

Peggy je čiperná starenka, ktorá aj vo svojich sto rokoch šoféruje ako za mlada Zobraziť galériu (2)
Peggy je čiperná starenka, ktorá aj vo svojich sto rokoch šoféruje ako za mlada

FERNDOWN - Hoci má Peggy Hovellová už sto rokov, nezdá sa, že by v blízkej budúcnosti plánovala prestať šoférovať. A to i napriek tomu, že nikdy neprešla skúškami na udelenie vodičského oprávnenia!

Vášnivá motoristka Peggy jazdí už neuveriteľných 85 rokov a počas tejto doby nemala ani jednu nehodu. Angličanku naučil šoférovať jej starý otec, keď mala iba pätnásť. Nikdy neabsolvovala testy, pretože vodičské skúšky sa v Británii zaviedli až o desať rokov neskôr. Ako tínedžerka sa dokonca sama vozila do školy.

Jedinýkrát, kedy sama požiadala o preskúšanie svojich schopností za volantom bolo, keď jej pred dvomi rokmi zvýšili poistku. Chcela im totiž dokázať, že je aj vo svojom vysokom veku schopnou vodičkou, čo sa aj podarilo. Sumu jej preto nakoniec znížili o tretinu.

"Šoférovanie mám oveľa radšej ako chodenie. Nevzdám sa ho len preto, že mám sto rokov," povedala Peggy. Čiperná starenka, ktorá za svoj život vlastnila jedenásť áut, si pred niekoľkými desiatkami rokov dokonca vyskúšala jazdenie naslepo. "Súťaž som vyhrala. Samozrejme, že sme nejazdili po diaľnici, ale na poli," dodala s úsmevom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu