Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Žena (32) sa zobudila ako tínedžerka, zabudla 17 rokov zo života!

Naomi ako tínedžerka a v súčasnosti
Naomi ako tínedžerka a v súčasnosti

MANCHESTER - Naomi Jacobsová sa pred pár dňami rozhovorila o tom, ako si jedného dňa išla ľahnúť ako tridsaťdvaročná matka a zobudila sa ako tínedžerka.

Angličanka si nespomína na nič od roku 1992. Dokonca ani na to, že má syna. Jej posledná spomienka siaha do čias, keď bola ešte na strednej škole. V rozhovore uviedla, ako sa zľakla, keď jej ráno do izby vošiel malý chlapec a nazval ju "mamou". Ďalší šok prišiel, keď sa pozrela do zrkadla a v ňom uvidela zrelú ženu s vráskami okolo očí.

"Do postele som si líhala ako tučná, neokrôchaná, premúdrelá tínedžerka a zobudila som sa ako slobodná matka v dome, ktorý mi pridelilo mesto," spomína si Naomi. "Bola som v tom, že na čele vlády je stále John Major a jediného prezidenta Busha, ktorého som poznala, bol George senior." Žena bola šokovaná, keď jej priatelia rozprávali o smrti princezny Diany, útokoch na Svetové obchodné centrum či svetovú ekonomickú krízu. Ani pojmy ako Facebook, Google či Youtube jej nič nehovorili.

Naomi, ktorá má teraz 35 rokov, lekári diagnostikovali prechodnú globálnu amnéziu, formu akútnej straty pamäti vyvolanú stresom. S pomocou rodiny, priateľov a svojich denníkov, ktoré si odkladala, sa posledné tri roky snažila poskladať svoj život opäť do jedného celku. Na svet okolo seba si zvykala len ťažko a taktiež sa musela naučiť používať výdobytky modernej doby ako mobilný telefón či počítač.

"Bolo to naozaj zvláštne. Zaspala som vo svete neobmedzených možností a zobudila som sa do nočnej mory," dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu