Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Peniaze sporil 40 rokov, milión hodil do kontajnera!

ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
ilustračné foto

KODAŇ - Nezvyčajne veľkoryso a zároveň originálne sa prejavil neznámy Dán alebo Dánka, ktorý vhodil do darcovského kontajnera Červeného kríža na použité oblečenie niekoľko obálok s peniazmi v celkovej výške jeden milión dánskych korún (cca 134 000 eur) ako dar na charitu. Jej pracovníčky v obci Jyderup v provincii Vestsjalland, ktoré obsah kontajnera triedili, neverili vlastným očiam, napísala dnes agentúra DPA.

"Červenému krížu od anonymného darcu. Ušetrené za 40 rokov," stálo na jednej z desiatich obálok, do ktorých boli rozdelené veľké bankovky.

Hovorkyňa dánskeho Červeného kríža Julia Lorenzenová nález potvrdila. Peniaze sú podľa nej ale zatiaľ uložené na polícii, ktorá preverí, či takáto bezprecedentná suma nemá kriminálne pozadie. "Vôbec nič tomu ale zatiaľ nenasvedčuje," zdôraznila hovorkyňa.

Ak polícia nič nezistí, bude suma uvoľnená a Červený kríž ju použije pre pomoc oblastiam sveta postihnutými katastrofami.

"S ohľadom na najnovší hladomor v Somálsku prichádzajú peniaze ako na zavolanie," uviedla Lorenzenová. Za darom je podľa nej zrejme osoba vyššieho veku, ktorá došla k záveru, že takú sumu už potrebovať nebude a inde môžu tieto peniaze poslúžiť viac.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu