Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Zablúdený tučniak žerie miesto snehu piesok a drevo!

Tučniak zablúdil na Nový Zéland Zobraziť galériu (3)
Tučniak zablúdil na Nový Zéland

WELLINGTON - Tučniaka cisárskeho, ktorý začiatkom týždňa priplával na Nový Zéland, umiestnili ochrancovia zvierat do zoologickej záhrady kvôli obave o jeho zdravie. Vták pochádzajúci z Antarktídy, ktorý musel cestou na ostrovy prekonať 3200 kilometrov, začal žrať piesok a drevo a vyzeral apaticky.

Tučniak, ktorého videli na pláži Peka Peka na Severnom ostrove v pondelok, si podľa odborníkov zrejme pletie piesok so snehom, ktorý zvyčajne títo vtáci požierajú proti dehydratácii.

Zviera teraz odvezli v špeciálnom ľadovom obale. Ako povedal jeden zo záchrancov Colin Miskelly, zvieraťu nepodali sedatíva a asi 65 kilometrov dlhá cesta do wellingtonskej zoo prebehla pokojne.

Žena, ktorá tučniaka objavila, keď sa po pláži prechádzala so psom, sa s ním prišla rozlúčiť. "Som veľmi rada, že o neho bude postarané. Musel z tejto pláže preč. Dnes ráno síce vstal, ale bolo na ňom vidieť, že nie je vo svojej koži," povedala.

Podľa Miskellyho veterinári v zoo teraz zvažujú, či bude nutné tučniaka uspať a podávať mu výživu intravenózne. Až sa uzdraví, mali by ho vrátiť späť do divokej prírody. Na Novom Zélande totiž neexistuje žiadne zariadenie, v ktorom by sa mohol tučniak cisársky dlhodobo zdržiavať.

Tučniak na Novom Zélande

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu