Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Po nehode ostala slepá, teraz zadarmo obsluhuje v bare!

Maria miluje prácu v bare
Maria miluje prácu v bare

SEATTLE - Maria Federiciová prišla pred siedmimi rokmi o zrak. Ani zdravotné postihnutie jej však nezabránilo v tom, aby sa vrátila ku svojej práci barmanky, ktorú tak veľmi miluje.

Mariino auto v roku 2004 zasiahol počas jazdy kus nábytku, ktorý odletel z okoloidúceho auta. Prerazil čelné sklo a ženu zasiahol do tváre. Okrem mnohých ďalších zranení prišla Američanka i o zrak.

Pred nehodou si žena privyrábala ako barmanka. Nedávno sa svojej priateľke zverila s tým, že by sa k tejto práci rada vrátila. Keďže si Rita pred niekoľkými týždňami otvorila vlastnú reštauráciu, kamarátke navrhla, aby u nej pracovala. Maria neváhala a v podniku teraz vypomáha tri hodiny do týždňa. Robí to dokonca zadarmo.

"Práca v bare mi vypĺňa prázdny čas. Mám tak pocit, že robím niečo užitočné," povedala. Podľa vlastných slov jej netrvalo dlho, kým si zapamätala polohu jednotlivých fliaš. Vraj má každá z nich "svoj vlastný "feeling"". Jediný problém pre ňu predstavuje pivo, pretože v bare majú až 18 výčapov, ale aj túto prekážku sa chystá čoskoro zdolať. Mariu práca tak baví, že sa rozhodla vypomôcť aj v iných podnikoch.

Jej partnera Roba to ale vôbec neprekvapuje. "Je to veľmi odhodlaná žena, nič pre ňu nie je nemožné. Veľmi ju obdivujem, pretože toho v živote už toľko zažila. Nikdy sa ale svojmu osudu nepoddala a bojuje ďalej," povedal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu