Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Na troch štvrtinách tela utrpel popáleniny, takmer oslepol!

Suki tesne po požiari Zobraziť galériu (4)
Suki tesne po požiari

HARRISBURG - Pred dvoma rokmi utrpela kobyla Suki počas požiaru v stodole v centrálnej Pennsylvánii popáleniny na 70 percentách tela. Teraz jej ošetrovatelia s radosťou môžu konštatovať, že je takmer úplne v poriadku.

Stálo ich to však nesmiernu dávku úsilia a desiatky procedúr, počas ktorých koňovi kúsok po kúsku transplantovali novú kožu. Šance, že jedenásťročná Suki požiar, ku ktorému došlo v auguste 2009, boli mizivé. Vďaka tvdej práci veterinárov sa však zázračne uzdravila.

V osudný deň bola Suki zamknutá vo svojej stajni. "Bola som si istá, že tam zahynie. Ale keď som počula, že ju hasiči našli živú, radosťu som bola celá bez seba," povedala Fran. Kôňovi zhorela všetka srsť, jeho oči boli opuchnuté a hrozila mu slepota a po celom tele mal červené pľuzgiere.

Veterinári mladú ženu varovali, že liečba ju bude stáť tisíce dolárov a nemusí byť úspešná. Taktiež jej nevedeli zaručiť, že si na kobyle ešte niekedy zajazdí. "Neváhala som ani minútu. Suki patrí do rodiny, bola som ochotná urobiť čokoľvek, len aby som jej pomohla."

Suki bola pred zranením národnou šampiónkou v drezúre. Fran teraz dúfa, že s jej pomocou inšpiruje ľudí, ktorí si prešli podobným peklom a rýchlejšie sa tak uzdravia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu