Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

V práci si sťahujú porno dve tretiny užívateľov!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

PRAHA - Zhruba 70 percent užívateľov internetu v malých a stredných firmách si prezerá alebo sťahuje erotický obsah. Mimopracovnými aktivitami na internete trávia zamestnanci v priemere hodinu denne. Vyplýva to z informácií spoločnosti truconneXion a znaleckého ústavu Apogeo Esteem.

Kým u erotiky ide podľa Ivana Janouška z Apogee takmer výhradne o mužských užívateľov, ženy najčastejšie prezerajú stránky s bulvárnym obsahom alebo nakupujú. Muži i ženy rovným dielom využívajú firemný internet pre nákupy alebo výber tovaru. Facebook je potom doménou hlavne užívateľov vo vekovej kategórii 18-35 bez ohľadu na ich pohlavie.
 
Najproblematickejšie je sťahovanie a ukladanie erotického obsahu do firemných počítačov, pretože tým dochádza ku kriminalizácii zamestnávateľa.
 
"Zatiaľ čo za sex na pracovisku by zamestnancovi hrozil vyhadzov, sledovanie porna toho najhrubšieho zrna v pracovnej dobe je takmer bez rizika. Zamestnávatelia sa totiž o nekalých aktivitách zamestnancov vo virtuálnom počítačovom svete dozvedia len ťažko," dodal Janoušek.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu