Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dieťa si znetvorilo tvár o radiátor, volali ho Mimozemšťan!

Lewisovi sa pre jeho tvár posmievali Zobraziť galériu (4)
Lewisovi sa pre jeho tvár posmievali (Zdroj: Cavendish Press)

LONDÝN/BRATISLAVA - Lewis Alston (14) mal iba štyri a pol mesiaca, keď skĺzol z maminej postele a padol na horúci radiátor, kde zostal uväznený. Lekári mu museli amputovať nos, mal popáleniny na tvári a hrudníku, ktoré si vyžiadali rekonštrukciu. Na oči a ústa použili kožné štepy. Po nespočetných operáciach a 13 rokoch šikanovania konečne vyzerá k svetu!

Lewisova matka Rachel odišla do práce a syna dala na starosť svojmu priateľovi. Pokým ten bol na prízemí, dieťa sa prevalilo cez vankúše a padlo na radiátor. 

Vystrašený opatrovník jej v hysterickom záchvate volal, čo sa stalo. Keď prišla domov, uvidela záchranárov, ako stoja okolo chlapca, ktorý bol celý opuchnutý a kričal. Šokovaná matka takmer omdlela. 

Mal popáleniny na oboch zápästiach, na tvári, šrámy na hrudi. Jeho nos museli amputovať a použiť kožu nôh.

Chlapec bral v nemocnici veľa liekov proti bolesti a Rachel ho kŕmila pomocou injekčnej striekačky, pretože jeho pery boli príliš opuchnuté.

Lekári v nemocnici však nechceli dovoliť, aby mu urobili plastiku nosa. Mal vyčkať až do tínedžerského veku, čo bolo pre Rachel nemysliteľné. Nechcela, aby jej syn žil bez nosa. Preto začala pátrať po alternatívnych zariadeniach.

Pomoc našla v Bostone, kde je klinika, ktorá sa špecializuje na pediatrickú starostlivosť pre popálených. Za posledných jedenásť rokov ju navštívili už osemkrát.

Keďže postupné operácie, ktoré matka odhaduje až na 15, boli finančne veľmi náročné, na pomoc začali organizovať golfové dni a lotérie, ktoré prispievali na charitatívny účet. Iba vďaka pomoci dobrodincov si rodina mohla dovoliť náročné zákroky. 

Z Lewisa si robili rovesníci srandu a šikanovali ho, v škole ho prezývali Zjazvená tvár alebo dokonca Mimozemšťan. Za trinásť rokov však prešiel obrovskou cestou a jeho nová tvár tvorí oproti začiatkom obrovský kontrast. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu