Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Dievčatko (10) musí nosiť masku, je znetvorené!

Z pekného dievčatka sa stala maska
Z pekného dievčatka sa stala maska

BUKUIREŠŤ/BRATISLAVA - Cristina Carpová z rumunskej oblasti Galati sa snažila udržať oheň v kachliach, keď sa jej stal tragický úraz. Plamene jej spálili 70 percent tela a na postihnutých miestach prišla o kožu. V súčasnosti čaká na plastickú operáciu, ale dovtedy musí nosiť masku a rukavice. Problémom sú však peniaze.

Hoci má dievčatko iba desať rokov, po prežitom utrpení sa správa ako dospelé. Naučilo sa znášať bolesť, keď plamene pohltili jeho tvár a ruky, ale nikdy nezabudne na muky spôsobené infekciou. Matka Gabriela už predala všetko, aby dcérke pomohla.

Každý mesiac musí Cristine kúpiť silikónové plachty a špeciálny masážny krém, ktoré vôbec nie sú lacné. Našťastie má dievča dobrých priateľov a spolužiakov, ktorí ho počas trápenia podporovali. Dokonca aj učiteľ hovorí, že sa od neho veľa naučil, pretože ide o veľmi silnú osobnosť.

V súčasnosti je pre Cristinu najväčším želaním prestať nosiť masku. Jej sen sa môžno stane skutočnosťou po plastickej operácii naplánovanej na koniec mesiaca. Je tu však ešte finančný problém, pretože štát nemôže poskytnúť veľkú podporu. Navyše Gabriela namohla zájsť do Galati pre nejaké papiere a tak už nedostáva ani skromný príspevok vo výške 91 lei (22 eur) na starostlivosť o dieťa. Len cesta do mesta stojí viac ako polovicu tejto sumy.



Dievča s maskou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu